BLOG

V DUBNU je podle tradiční čínské medicíny potřeba posilovat JÁTRA. Játra jsou dirigent nebo takový armádní generál všech orgánů. Plní nejvíce funkcí – 500 různých funkcí za minutu. Mezi 3" NEJ" jater můžeme zařadit: nejteplejší, největší, nejtěžší.


V únoru je dle čínské medicíny potřeba pečovat o ledviny. Jsou důležitým orgánem, který se podílí na odstraňování toxinů a jedů z lidského těla. Vše, co v něm nemá být, ledviny odstraňují do moči a tímto způsobem vylučují z organismu. Ledviny jsou také orgánem životní síly, je zde uložena naše bazální (vrozená) energie.

V lednu je dle tradiční čínské medicíny nejcitlivějším orgánem močový měchýř, který je důležitý pro vylučování toxinů z našeho těla.

PF 2024

22.12.2023

chci Vám MOC poděkovat za vaši praxi se mnou v tomto roce, za vaši přízeň a důvěru. Moc si vážím vašeho času s jógou a mám velkou radost, že vás jóga baví a pomáhá vám.

V prosinci je podle tradiční čínské medicíny potřeba posilovat tlusté střevo. Dnes už není žádným tajemstvím, že stav střeva se okamžitě ukazuje na stavu naší dýchací soustavy a imunity. Veškeré nemoci dýchacích cest mají původ ve střevu. Řešením je zbavit tělo jedovatých nánosů, aby mohlo lépe filtrovat živiny. Nejúčinnější očista je v době, kdy...